Programma klein

Tijdens de activiteiten worden de kinderen in twee groepen verdeeld. Op deze pagina staat het programma van klein beschreven. Dit zijn de kinderen vanaf 4 jaar tot en met de kinderen die naar groep 5 gaan.

Let op!

•    Ons programma is onder voorbehoud! Kijk daarom altijd op het mededelingenbord bij de ingang.
•    De zomerweek wordt gehouden op het ODIO terrein (ingang via de parkeerplaats aan de Trambaan).

Maandag:
De eerste dag is altijd spannend. Om half 10 kan er worden aangemeld. Om kwart voor 10 beginnen we met het verdelen van de groepjes. Iedereen krijgt een vaste leiding bij een vaste groep. De kinderen zijn van te voren al ingedeeld en krijgen dit deze ochtend te horen. Deze groepjes hebben we op maandag t/m woensdag. Na het verdelen van de groepjes kan de zomerweek echt beginnen! Deze week staat in het thema van ‘Studio 100’. Een dag vol leuke activiteiten staat de kinderen te wachten. Om 4 uur kunnen de kinderen weer worden opgehaald op het veld. 

Benodigdheden voor de dag:
– Rugzak met genoeg eten (lunch en lekkers) en een bidon of (KVS)fles
– Regenjas en/of zonnebrand
– Stevige schoenen 

Dinsdag:
Op dinsdag kunnen de kinderen zich aanmelden om half 10. Om kwart voor 10 beginnen we de dag. We beginnen de dag met een knutselactiviteit. ’s Middags gaan we zwemmen. De kinderen die niet mee gaan zwemmen kunnen vóór het middageten om 12 uur worden opgehaald. De kinderen die wel mee gaan zwemmen eten een boterham op het veld. Om kwart voor 1 komen alle mensen, die willen rijden naar het zwembad, de kinderen op het veld ophalen. Ouders die willen rijden naar het zwembad, kunnen dit aangeven op het inschrijfformulier. Dan gaan we een middag heerlijk zwemmen. Kinderen zonder zwemdiploma blijven in het ondiepe bad. Zij zijn te herkennen aan de zwembandjes/zwemvesten en een ziekenhuisbandje. Naar het zwembad toe krijgen zij een hesje aan, zodat ze duidelijk te onderscheiden zijn van de andere kinderen. Zowel in het zwembad als aan de kant is onze leiding te vinden om alle kinderen goed in de gaten te houden. Wij zorgen voor wat te snoepen en te drinken in het zwembad. Om kwart voor 4 worden de kinderen weer opgehaald bij het zwembad. Niet alle kinderen zijn even snel klaar met omkleden. Zodra ze klaar zijn mogen ze mee in de auto’s. De kans is groot dat de verdeling op de terugweg dus anders is. Alle kinderen worden afgemeld op het veld. Niemand gaat dus gelijk mee naar huis. Zo weten wij zeker dat iedereen om 4 uur is opgehaald om uit te rusten voor de volgende dag.

Benodigdheden voor deze dag:

– GROTE rugzak met genoeg eten (lunch en lekkers) en een bidon of (KVS)fles voor de ochtend en lunch
– Regenjas en/of zonnebrand
– Zwemkleding aan onder de kleding (bij een badpak graag half aantrekken)
– Ondergoed
– Handdoek
– Zwembandjes/zwemvesten (voor kinderen zonder diploma)
– Makkelijke kleding (zoals een joggingbroek)
– Makkelijke schoenen die de kinderen zelf aan kunnen doen

Woensdag:
Ook op woensdag kan er aangemeld worden om half 10 op het veld. Deze dag staat in het teken van allerlei spelletjes en het bos. We eindigen deze dag om 3 UUR!! Dit in verband met ons avondprogramma! 

Benodigdheden voor deze dag:
– Rugzak met genoeg eten (lunch en lekkers) en een bidon of (KVS)fles
– Stevige schoenen
– Regenjas en/of zonnebrand 

Woensdagavond: 
De kinderen verzamelen al om half 5 bij de ingang van Hotel Dekkers in hun disco outfit, waarvoor een prijs wordt uitgereikt tijdens de disco. Er worden eerst frietjes gegeten bij Hotel Dekkers. Daarna barst het feest los in café de Snor. De kinderen kunnen worden opgehaald tussen 6 uur en half 7 aan de achterkant van café de Snor. Er wordt deze avond voor swingende muziek en heerlijke hapjes gezorgd.

Donderdag:
Vandaag is de laatste dag dat de kinderen zich om half 10 kunnen melden op het veld. We gaan deze dag sportief doorbrengen op allerlei verschillende plaatsen in het dorp. Deze dag wordt mede mogelijk gemaakt door allerlei verenigingen in Ossendrecht en omstreken. Om deze dag zo goed mogelijk te laten verlopen willen we graag van te voren al weten wat de kinderen willen doen. We proberen rekening te houden met de voorkeuren! We verwerken alles op volgorde van inschrijving. Hoe eerder de inschrijving, hoe meer kans op de voorkeur.

De te kiezen sporten:
– Twirling
-Badminton
-Tafeltennis
-Dans
-Tennis
-Cheerleaden
-Voetbal
-Bootcamp
-Lacrosse

Let op! Vandaag eindigen we de dag om 2 uur, zodat iedereen goed uit kan rusten voor de vrijdag.

Benodigdheden voor de dag:
– Rugzak met genoeg eten (lunch en lekkers) en een bidon of (KVS)fles
– Stevige schoenen
– Sportieve kleding (en sportschoenen voor binnen)
– Regenjas en/of zonnebrand

Vrijdag:

Vandaag gaan we met de kinderen van klein op reis naar DippieDoe. Om half 9 kan er worden aangemeld op het bovenbouwplein van basisschool ’t Paviljoen. Daar krijgen de kinderen een herkenbaar hesje en een bandje met het KVS telefoonnummer. Wanneer de groepen compleet zijn vertrekken we met de bussen. In het park trakteren wij de kinderen op een frietje en een snack.  Alle kinderen dragen deze dag een hesje. Op deze manier zijn ze goed herkenbaar. Geld hebben zij absoluut niet nodig en is dus ook verboden. Ook mobiele telefoons zijn verboden. Om ongeveer 6 uur verwachten we weer terug op school te zijn. De kinderen hebben dan nog niet avond gegeten. Op Facebook en Instagram plaatsen we hoe laat we precies terug zijn. 

Benodigdheden voor de dag:
– Rugzak
– Bidon of (KVS)fles
– Wat lekkers
– Geen geld
– Regenjas en/of zonnebrand 

  • Bent u ook zo benieuwd hoe het er tijdens onze zomerweek aan toe gaat? U bent altijd van harte welkom om te komen kijken. 
  • Gedurende de week zijn wij bereikbaar via de KVS telefoon: 0638646759. 
  • Wij zijn via Facebook en Instagram te volgen #KVSOssendrecht.