Programma groot

Tijdens de activiteiten worden de kinderen in twee groepen verdeeld. Op deze pagina staat het programma van groot beschreven. Dit zijn de kinderen die naar groep 6 of hoger gaan.

Let op!
•    Ons programma is onder voorbehoud! Kijk daarom altijd op het mededelingenbord bij de ingang.

Maandag: 

De eerste dag is altijd spannend. Om half 10 kan er worden aangemeld. Om kwart voor 10 beginnen we met het verdelen van de groepjes. Iedereen krijgt een vaste leiding bij een vaste groep. De kinderen zijn van te voren al ingedeeld en krijgen dit deze ochtend te horen. Deze groepjes hebben we op maandag t/m woensdag. Na het verdelen van de groepjes kan de zomerweek echt beginnen! Een dag vol leuke activiteiten. Om 4 uur gaan de kinderen weer naar huis. 

Benodigdheden voor de dag:
– Rugzak met genoeg eten (lunch en lekkers) en een bidon of (KVS)fles.
– Regenjas en/of zonnebrand
– Stevige schoenen 

Maandagavond: 
In de avond is er voor de echte durfallen een spooktocht met spannende griezels.

Kinderen die naar groep 6 en 7 gaan kunnen vanaf 8 uur aanmelden op het veld.
Kinderen die naar groep 8 en de middelbare school gaan kunnen vanaf 9 uur aanmelden op het veld.

De kinderen worden per groepje met leiding het bos in gestuurd. De kinderen hoeven geen zaklamp mee te nemen, mocht het nodig zijn heeft de leiding van het groepje altijd een zaklamp tot zijn of haar beschikking. De kinderen krijgen bij terugkomst wat te drinken en iets lekkers. Bij terugkomst worden de ouders gebeld. Het is belangrijk dat bij aanmelding het juiste telefoonnummer wordt doorgegeven.  

Benodigdheden voor de avond:
– Trui of shirt met lange mouwen
– Lange broek
– Dichte schoenen
– Eventueel een pet 

Dinsdag:

Ook op dinsdag kan er vanaf half 10 worden aangemeld, waarna we om kwart voor 10 beginnen met een estafette. ’s Middags gaan we zwemmen. We vertrekken op tijd op de fiets richting Laco in Hoogerheide. Zowel in het zwembad als aan de kant is onze leiding te vinden om alle kinderen goed in de gaten te houden. Wij zorgen voor wat te snoepen en te drinken in het zwembad. Alle kinderen worden afgemeld op het veld. Niemand gaat dus tijdens de fietsrit tussendoor naar huis. Zo weten wij zeker dat alle kinderen om 4 uur weer richting huis kunnen. 

Benodigdheden voor deze dag:
– GROTE rugzak met genoeg eten (lunch en lekkers) en bidon of (KVS)fles. 
– Regenjas en/of zonnebrand
– Zwemkleding heb je aan onder je gewone kleding
– Ondergoed
– Handdoek
– Een veilige fiets die op slot kan en groot genoeg is, denk ook aan volle banden, werkende remmen enz.
– LACO pas (als je die hebt) 

Woensdag: 

Ook op woensdag kan er aangemeld worden om half 10 op het veld, waarna we  een gezellige spelletjes dag tegemoet gaan.  We eindigen deze dag om 3 UUR!! Dit in verband met ons avondprogramma! 

Benodigdheden voor deze dag:
– Rugzak met genoeg eten (lunch en lekkers) en een bidon of (KVS)fles.
– Stevige schoenen
– Regenjas en/of zonnebrand 

Woensdagavond: 
De kinderen verzamelen om half 6 bij de ingang van Hotel Dekkers in hun disco outfit. Er worden eerst frietjes en een snack gegeten bij Hotel Dekkers. Daarna barst het feest los in café de Snor. De kinderen die niet blijven slapen worden opgehaald om half 9 aan de achterkant van café de Snor. Er wordt deze avond voor swingende muziek en heerlijke hapjes gezorgd. 

Deze dag is het mogelijk om te blijven slapen op ons veld. Tussen half 5 en 6 mogen de tenten worden opgebouwd. Er zal van ons iemand aanwezig zijn om de juiste plaats van de tenten te bepalen. Dit omdat we ons aan de veiligheidsregels van de brandweer moeten houden. Wij verwachten dat alle ouders zelf zorgen dat de tenten opgebouwd en weer afgebroken worden. Afbreken kan op donderdag tot 2 uur. Er is tijdens de nacht altijd iemand van de leiding wakker om ervoor te zorgen dat het allemaal soepel verloopt. De kinderen die bij ons slapen krijgen donderdagochtend allemaal ontbijt. 

Benodigdheden voor de nacht:
– Tent (het mag een slaaptent voor maximaal vier personen zijn. Dus GEEN bungalowtent).
– Slaapzak (denk aan de kou ’s nachts)
– Luchtbed
– Toilettas
– Pyjama
– Kussen
– Iets lekkers voor ‘s nachts
– Lunchpakket voor donderdag (kan ook donderdagochtend worden gebracht)
– Regenjas en/of zonnebrand 

Donderdag: 

Vandaag is de laatste dag dat de kinderen zich om half 10 kunnen melden op het veld. We gaan deze dag sportief doorbrengen op allerlei verschillende plaatsen in het dorp. Deze dag wordt mede mogelijk gemaakt door allerlei verenigingen in Ossendrecht en omstreken. Om deze dag zo goed mogelijk te laten verlopen willen we graag van te voren al weten wat de kinderen graag willen doen. We proberen rekening te houden met de voorkeuren! We verwerken alles op volgorde van inschrijving. Hoe eerder de inschrijving, hoe meer kans op de voorkeur.

De te kiezen sporten:
– Twirling
-Badminton
-Tafeltennis
-Dans
-Tennis
-Cheerleaden
-Voetbal
-Bootcamp
-Lacrosse

Let op! Vandaag eindigen we de dag om 2 uur, zodat iedereen goed uit kan rusten voor de vrijdag. 

Benodigdheden voor de dag:
– Rugzak met genoeg eten (lunch en lekkers) en een bidon of (KVS)fles.
– Stevige schoenen
– Sportieve kleding
– Regenjas en/of zonnebrand 

 Vrijdag: 

Vandaag gaan we met de kinderen van groot op reis naar Drievliet. Om half 9 kan er worden aangemeld op het bovenbouwplein van basisschool ’t Paviljoen. Daar krijgen de kinderen een herkenbaar hesje en een bandje met het KVS telefoonnummer. Wanneer de groepen compleet zijn vertrekken we met de bussen. In het park trakteren wij de kinderen op een frietje en een snack. Met toestemming van ouders mogen kinderen los door het park lopen, zonder begeleiding. Alle kinderen dragen deze dag een hesje. Op deze manier zijn ze goed herkenbaar. Geld hebben zij absoluut niet nodig en is dus ook verboden. Ook mobiele telefoons zijn verboden. Om ongeveer 6 uur verwachten we weer terug op school te zijn. De kinderen hebben dan nog niet avond gegeten. Op Facebook en Instagram plaatsen we hoe laat we precies terug zijn. 

Benodigdheden voor de dag:
– Rugzak
– Bidon of (KVS)fles
– Wat lekkers
– Geen geld
– Regenjas en/of zonnebrand 

 Algemeen: 

  • Bent u ook zo benieuwd hoe het er tijdens onze zomerweek aan toe gaat? U bent altijd van harte welkom om te komen kijken. 
  • Gedurende de week zijn wij bereikbaar via de KVS telefoon: 0638646759. 
  • Wij zijn via Facebook en Instagram te volgen #KVSOssendrecht.