Kamp programma

We beginnen het kamp met een spetterend openingsspel. Tijdens het spel komen de kinderen te weten bij welke vriendjes en vriendinnetjes ze in het groepje zitten. Ook leren ze dan de KVS begeleid(st)er beter kennen. Na dit spel is het tijd om een slaapplek voor de week uit te kiezen. De rest van het kamp zal in het teken staan van: bosspellen, speurtochten, knutselactiviteiten, sportactiviteiten, gezelschapsspellen enzovoorts. Maar hoe ziet zo’n kampdag er dan uit?

Wanneer de kinderen wakker worden, kijken zij gezellig met elkaar en de begeleiding een film, totdat iedereen rustig wakker is geworden. Ondertussen wordt de tafel gedekt, kinderen die willen, helpen mee. Er wordt met iedereen tegelijkertijd gezellig ontbeten in de vaste groepen, er is voor ieder wat wils.

Na het ontbijt is het tijd om aan te kleden en tanden te poetsen en klaar te maken voor een nieuwe dag. Wanneer de kinderen aangekleed zijn, kunnen zij met hun groepje langs de snoepkraam gaan. Met muntjes ‘kopen’ zij lekkere snoepjes, koekjes en/of chipjes voor de dag.

Wanneer iedereen klaar is, maken we een start met de activiteiten. We gaan naar het veld, de speeltuin, het bos, het dorp of doen een activiteit in het gebouw.

Wanneer het lunchtijd is, lunchen we weer met zijn allen in de vaste groepjes. Er is voor iedereen voldoende keus. Na het eten is het natuurlijk tijd voor corvee. Na de lunch staat er alweer een nieuwe activiteit te wachten. Tussen de activiteiten door, worden de fruitmanden op tafel telkens aangevuld, zodat de kinderen heerlijk kunnen genieten van een gezonde snack. Ook kunnen de bidons (en KVS flessen) gevuld worden met ranja en water gedurende de dag.

Van al deze activiteiten krijgen de kinderen natuurlijk ontzettende trek. Onze KVS kok zorgt daarom iedere avond voor een lekkere warme maaltijd. We sluiten af met een heerlijk toetje.

Na het eten is er weer tijd voor ontspanning en wordt er bekeken welke kinderen toe zijn aan hun bed. Er is altijd een begeleider aanwezig, zowel bij het gaan slapen als bij het slapen. Met de oudere kinderen wordt er nog een leuke en spannende avondactiviteit gedaan, waarna zij ook rustig hun bed opzoeken. Na een heerlijke nacht, kunnen we er weer tegenaan!