Programma klein

Tijdens de activiteiten worden de kinderen in twee groepen verdeeld. Op deze pagina staat het programma van klein beschreven. Dit zijn de kinderen vanaf 4 jaar tot en met de kinderen die naar groep 5 gaan.

Let op!

 • Ons programma is onder voorbehoud! Kijk daarom altijd op het mededelingenbord bij de ingang.
 • Dit jaar een nieuwe locatie!
  De zomerweek wordt gehouden op het ODIO terrein (ingang via de parkeerplaats aan de Trambaan).

Maandag:

De eerste dag is altijd spannend. Om half 10 kan er worden aangemeld. Om kwart voor 10 beginnen we met het verdelen van de groepjes. Iedereen krijgt een vaste leiding bij een vaste groep. De kinderen mogen met hulp van de leiding zelf groepjes maken. Na het verdelen van de groepjes kan de ruimtereis echt beginnen! Een dag vol leuke activiteiten zoals speurtochten en spellen. Om 4 uur kunnen de kinderen weer worden opgehaald op het veld.

Benodigdheden voor de dag:
– Rugzak met genoeg eten en drinken
– Regenjas en/of zonnebrand
– Stevige schoenen


Dinsdag:

Op dinsdag kunnen de kinderen zich aanmelden om half 10. Om kwart voor 10 beginnen we de dag. We beginnen de dag met een knutselactiviteit. ’s Middags gaan we zwemmen. De kinderen die niet mee gaan zwemmen kunnen vóór het middageten om 12 uur worden opgehaald. De kinderen die wel mee gaan zwemmen eten een boterham op het veld. Om kwart voor 1 komen alle mensen die willen rijden naar het zwembad de kinderen op het veld ophalen. Ouders die willen rijden naar Familyland, kunnen dit aangeven op het inschrijfformulier. Daar gaan we een middag heerlijk zwemmen. Kinderen zonder zwemdiploma blijven in het ondiepe bad. Zij zijn te herkennen aan de zwembandjes/zwemvesten en een ziekenhuisbandje. Naar het zwembad toe krijgen zij een hesje aan, zodat ze duidelijk te onderscheiden zijn van de andere kinderen. Zowel in het zwembad als aan de kant is onze leiding te vinden om alle kinderen goed in de gaten te houden. Wij zorgen voor wat te snoepen en te drinken in het zwembad. Om kwart voor 4 worden de kinderen weer opgehaald bij het zwembad. Niet alle kinderen zijn even snel klaar met omkleden. Zodra ze klaar zijn mogen ze mee in de auto’s. De kans is groot dat de verdeling op de terugweg dus anders is. Alle kinderen worden afgemeld op het veld. Niemand gaat dus gelijk mee naar huis. Zo weten wij zeker dat iedereen om 4 uur is opgehaald om uit te rusten voor de volgende dag.

Benodigdheden voor deze dag:
– GROTE rugzak met genoeg eten en drinken voor de ochtend en lunch
– Regenjas en/of zonnebrand
– Zwemkleding aan onder de kleding (bij een badpak graag half aantrekken)
– Ondergoed
– Handdoek
– Zwembandjes/zwemvesten (voor kinderen zonder diploma)
– Makkelijke kleding (zoals een joggingbroek)
– Makkelijke schoenen die de kinderen zelf aan kunnen doen


Woensdag:

Ook op woensdag kan er aangemeld worden om half 10, waarna we om kwart voor 10 beginnen in het bos. Deze dag staat in het teken van survival. We eindigen deze dag om 3 UUR!! Dit in verband met ons avondprogramma!

Benodigdheden voor deze dag:
– Rugzak met genoeg eten en drinken
– Stevige schoenen
– Regenjas en/of zonnebrand

Woensdagavond:
De kinderen verzamelen al om half 5 bij de ingang van Hotel Dekkers in hun ruimte disco outfit, waarvoor een prijs wordt uitgereikt tijdens de disco. Er worden eerst frietjes gegeten bij Hotel Dekkers. Daarna barst het feest los in café de Snor. De kinderen kunnen worden opgehaald tussen 6 uur en half 7 aan de achterkant van café de Snor. Er wordt deze avond voor swingende muziek en heerlijke hapjes gezorgd.


Donderdag:

Vandaag is de laatste dag dat de kinderen zich om half 10 kunnen melden op het veld. We gaan deze dag sportief doorbrengen op allerlei verschillende plaatsen in het dorp. Deze dag wordt mede mogelijk gemaakt door allerlei verenigingen in Ossendrecht en omstreken. Om deze dag zo goed mogelijk te laten verlopen willen we graag van te voren al weten wat de kinderen willen doen. We proberen rekening te houden met de voorkeuren! We verwerken alles op volgorde van inschrijving. Hoe eerder de inschrijving, hoe meer kans op de voorkeur. Let op! Vandaag eindigen we de dag om 2 uur, zodat iedereen goed uit kan rusten voor de vrijdag.

De kinderen kunnen kiezen uit de volgende sporten:

 • Badminton
 • Bootcamp
 • Cheerleading
 • Jongens voetbal
 • Majorette
 • Meisjes voetbal
 • Tafeltennis
 • Tennis
 • Zumba

Benodigdheden voor de dag:
– Rugzak met genoeg eten en drinken
– Stevige schoenen
– Sportieve kleding
– Regenjas en/of zonnebrand


Vrijdag:

Vandaag gaan we met de kinderen van klein op reis naar Kids Wonderland. Om half 9 kan er worden aangemeld op het bovenbouwplein van basisschool De Meulenrakkers. De kinderen krijgen een herkenbaar hesje en een bandje met het KVS telefoonnummer. Wanneer de groepen compleet zijn vertrekken we met de bussen. In het park trakteren wij de kinderen op een frietje en een snack, een ijsje, wat lekkers, fruit en onbeperkt ranja en water. De kinderen mogen geen eten en drinken meenemen op deze dag. Om vijf uur verwachten we weer terug op school te zijn. De kinderen hebben dan nog niet avond gegeten. Op Facebook plaatsen we hoe laat we precies terug zijn.

Benodigdheden voor de dag:
– Sokken (zijn verplicht in Kids Wonderland)
– Dichte schoenen (zijn bij bepaalde attracties verplicht in Kids Wonderland)
– Geen eten en drinken


Algemeen:

 • Bent u ook zo benieuwd hoe het er op onze ruimtereis aan toe gaat? U bent altijd van harte welkom om te komen kijken.
 • Gedurende de week zijn wij bereikbaar via de KVS telefoon: 0612343686.
 • Wij zijn via Facebook en Instagram te volgen #KVSOssendrecht.