Programma groot

Tijdens de activiteiten worden de kinderen in twee groepen verdeeld. Op deze pagina staat het programma van groot beschreven. Dit zijn de kinderen die naar groep 6 gaan en hoger.

Let op!

 • Ons programma is onder voorbehoud! Kijk daarom altijd op het mededelingenbord bij de ingang.
 • Dit jaar een nieuwe locatie!
  De zomerweek wordt gehouden op het ODIO terrein (ingang via de parkeerplaats aan de Trambaan).

Maandag:

De eerste dag is altijd spannend. Om half 10 kan er worden aangemeld. Om kwart voor 10 beginnen we met het verdelen van de groepjes. Iedereen krijgt een vaste leiding bij een vaste groep. De kinderen zijn van te voren al ingedeeld en krijgen dit deze ochtend te horen. Deze groepjes hebben we op maandag t/m woensdag. Na het verdelen van de groepjes kan de ruimtereis echt beginnen! Een dag vol leuke activiteiten zoals speurtochten en spellen. Om 4 uur kunnen de kinderen weer worden opgehaald op het veld.

Benodigdheden voor de dag:
– Rugzak met genoeg eten en drinken
– Regenjas en/of zonnebrand
– Stevige schoenen

Maandagavond:
In de avond is er voor de echte durfallen een spooktocht met spannende griezels.
Vanaf half 9 kan er op het veld worden aangemeld en worden de kinderen per groepje met leiding het bos in gestuurd. De kinderen hoeven geen zaklamp mee te nemen, mocht het nodig zijn heeft de leiding van het groepje altijd een zaklamp tot zijn of haar beschikking. De kinderen krijgen bij terugkomst wat te drinken en iets lekkers. Bij terugkomst worden de ouders gebeld. Het is belangrijk dat bij aanmelding het juiste telefoonnummer wordt doorgegeven.

Benodigdheden voor de avond:
– Lange mouwen
– Lange broek
– Dichte schoenen
– Eventueel een pet


Dinsdag:

Ook op dinsdag kan er vanaf half 10 worden aangemeld, waarna we om kwart voor 10 beginnen met spellen. ’s Middags gaan we zwemmen. We vertrekken op tijd op de fiets richting Laco in Hoogerheide. Zowel in het zwembad als aan de kant is onze leiding te vinden om alle kinderen goed in de gaten te houden. Wij zorgen voor wat te snoepen en te drinken in het zwembad. Alle kinderen worden afgemeld op het veld. Niemand gaat dus tijdens de fietsrit tussendoor naar huis. Zo weten wij zeker dat alle kinderen om 4 uur zijn opgehaald om uit te rusten voor de volgende dag.

Benodigdheden voor deze dag:
– GROTE rugzak met genoeg eten en drinken voor de ochtend en lunch
– Regenjas en/of zonnebrand
– Zwemkleding
– Ondergoed
– Handdoek
– VEILIGE fiets, denk aan volle banden, werkende remmen enz.
– LACO pas (als je die hebt)


Woensdag:

Ook op woensdag kan er aangemeld worden om half 10, waarna we om kwart voor 10 beginnen in het bos. Deze dag staat in het teken van survival. We eindigen deze dag om 3 UUR!! Dit in verband met ons avondprogramma!

Benodigdheden voor deze dag:
– Rugzak met genoeg eten en drinken
– Stevige schoenen
– Regenjas en/of zonnebrand

Woensdagavond:
De kinderen verzamelen om 6 uur bij de ingang van Hotel Dekkers in hun disco outfit. Er worden eerst frietjes gegeten bij Hotel Dekkers. Daarna barst het feest los in café de Snor. De kinderen die niet blijven slapen worden opgehaald om half 9 aan de achterkant van café de Snor. Er wordt deze avond voor swingende muziek en heerlijke hapjes gezorgd.

Deze dag is het mogelijk om te blijven slapen op ons veld. Tussen half vijf en zes mogen de tenten worden opgebouwd. Er zal van ons iemand aanwezig zijn om de juiste plaats van de tenten te bepalen. Dit omdat we ons aan de veiligheidsregels van de brandweer moeten houden. Wij verwachten dat alle ouders zelf zorgen dat de tenten opgebouwd en weer afgebroken worden. Afbreken kan op donderdag tot 2 uur. Er is tijdens de nacht altijd iemand van de leiding wakker om ervoor te zorgen dat het allemaal soepel verloopt. De kinderen die bij ons slapen krijgen donderdagochtend allemaal ontbijt.

Benodigdheden voor de nacht:
– Tent
– Slaapzak (denk aan de kou ’s nachts)
– Luchtbed
– Toilettas
– Pyjama
– Kussen
– Iets lekkers voor ‘s nachts
– Lunchpakket voor donderdag (kan ook donderdagochtend worden gebracht)
– Regenjas en/of zonnebrand


Donderdag:

Vandaag is de laatste dag dat de kinderen zich om half 10 kunnen melden op het veld. We gaan deze dag sportief doorbrengen op allerlei verschillende plaatsen in het dorp. Deze dag wordt mede mogelijk gemaakt door allerlei verenigingen in Ossendrecht en omstreken. Om deze dag zo goed mogelijk te laten verlopen willen we graag van te voren al weten wat de kinderen graag willen doen. We proberen rekening te houden met de voorkeuren! We verwerken alles op volgorde van inschrijving. Hoe eerder de inschrijving, hoe meer kans op de voorkeur. Let op! Vandaag eindigen we de dag om 2 uur, zodat iedereen goed uit kan rusten voor de vrijdag.

De kinderen kunnen kiezen uit de volgende sporten:

 • Badminton
 • Bootcamp
 • Cheerleading
 • Jongens voetbal
 • Majorette
 • Meisjes voetbal
 • Tafeltennis
 • Tennis
 • Zumba

Benodigdheden voor de dag:
– Rugzak met genoeg eten en drinken
– Stevige schoenen
– Sportieve kleding
– Regenjas en/of zonnebrand


Vrijdag:

Vandaag gaan we met de kinderen van groot op reis naar Bobbejaanland. Omdat we de grens overgaan moet iedereen een geldig identiteitsbewijs bij zich hebben. Om half 9 kan er worden aangemeld op het bovenbouwplein van basisschool De Meulenrakkers. Daar zal het identiteitsbewijs worden ingenomen. Let op! Dit mag geen kopie zijn. De kinderen krijgen een herkenbaar hesje en een bandje met het KVS telefoonnummer. Wanneer de groepen compleet zijn vertrekken we met de bussen. In het park trakteren wij de kinderen op een frietje en een snack. Met toestemming van ouders mogen kinderen los door het park lopen, zonder begeleiding. Alle kinderen dragen deze dag een hesje. Op deze manier zijn ze goed herkenbaar. Geld hebben zij absoluut niet nodig en is dus ook verboden. Ook mobiele telefoons zijn verboden. Om ongeveer 7 uur verwachten we weer terug op school te zij. Op Facebook plaatsen we hoe laat we precies terug zijn.

Benodigdheden voor de dag:
– Paspoort of identiteitsbewijs (geen kopie)
– Rugzak
– Lunch
– Flesje drinken (deze kan bijgevuld worden met water)
– Wat lekkers
– Geen geld
– Regenjas en/of zonnebrand


Algemeen:

 • Bent u ook zo benieuwd hoe het er op onze ruimtereis aan toe gaat? U bent altijd van harte welkom om te komen kijken.
 • Gedurende de week zijn wij bereikbaar via de KVS telefoon: 0612343686.
 • Wij zijn via Facebook en Instagram te volgen #KVSOssendrecht.